خون برای جریان یافتن در عروق به نیرو نیاز دارد که این نیرو در هر انقباض عضله قلب در اثر برخورد خون به دیواره سرخرگ ایجاد می شود. این نیرو فشارخون نام دارد. هنگامی که سرخرگ های بزرگ قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریک تر شوند. فشار خون بالا می رود. میزان فشار خون بر پایه دو عدد نشان داده می شود. اولین عدد مربوط به فشار خون هنگام انقباض ماهیچه قلب و دومی مربوط به فشار خون هنگام استراحت ماهیچه قلب است.

فشار خون بالاتر از ۱۴۰ روی 90 میلیمتر جیوه برای بالغين و در افراد دیابتی ۱۳۰ روی ۸۵ میلیمتر جیوه غیرطبیعی محسوب می شود.

مطالب مرتبط  دیابت و انواع آن
مطالب مرتبط  رژیم بیماران دیابتی
عوامل مستعد کننده بیماری فشار خون بالا:
  • چاقی و اضافه وزن
  • مصرف سیگار و الكل
  • رژیم غذایی حاوی نمک یا چربی
  • کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی
  • استرس و عوامل ژنتیکی
عوارض فشار خون بالا :
  • سکته مغزی
  • حمله قلبی
  • آسیب چشمی
  • نارسایی کلیه
پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا:
  • وزنتان را کنترل کنید.
  • مرتب ورزش کنید (۳۰-۲۰ دقیقه ورزش درروز)
  • مصرف روزانه نمک را کم کنید.
  • غذاهای چرب و سرخ کردنی مصرف نکنید
  • سیگار را ترک کنید.
  • درمان استرس و اضطراب
blood-pressure
رژیم غذایی :
  • میوه و سبزیجات فراوان و حاوی پتاسیم (کیوی – پرتقال – هلو – نارنگی) مصرف کنید. انجیر – پرتقال – گوجه فرنگی – موز
  • روغن مایع مثل کنجد – زیتون استفاده نمایید.
  • از گوشت مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید.
  • از مصرف غذاهای کنسرو – شور – جوش شیرین پودر های شربت و شکلات – شیرینی – غذاهای دودی شده پرهیز کنید.

در صورتی که اقدامات غیر دارویی اثری نداشته باشد، پزشک داروهای ضد فشار خون را تجویز میکند . بدون مشورت با پزشک از قطع یا افزایش مصرف دارو خودداری کنید.

blood-pressure

پیگیری افراد مبتلابه فشار خون :
  • اندازه گیری فشار خون به طور منظم
  • معاینه قفسه سینه و چشم ها و آزمایش ادرار
  • اکوکاردیوگرافی
  • سونوگرافی کلیه و مجاری ادراری

اشتراک گذاری این مطلب:

آخرین مقالات

نمک کمتر زندگی سالم تر

نمک کمتر، زندگی سالم تر

question_answer0
سدیم و کلر دو جزء اصلی نمک خوراکی می باشد.مصرف نمک مانند چربی ها برای بدن ضروری می باشد، اما…
نه به فست فود

نه به فست فود

question_answer0
سالمترین وعده های غذایی آنهایی هستند که در خانه تهیه می کنیم.اما متاسفانه امروزه خوردن فست‌ فودها و خرید غذاهای…
طعم تندرستی با مصرف سبزی ها

طعم تندرستی با مصرف سبزی

question_answer0
طعم تندرستی با مصرف سبزی ها سبزی های قرمز رنگ سبزی های قرمز رنگ مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه قرمز…
راهنمای ترک دخانیات

راهنمای ترک دخانیات

question_answer0
مصرف دخانیات: راهنمای ترک سیگار تنباکو طیف وسیعی از بیماریها را ایجاد میکند. استعمال سیگار عامل 30 % تمام موارد…
Safety tips for taking medicine

نکات ایمنی در مصرف دارو

question_answer0
نکات ایمنی در مصرف دارو : نکات ایمنی در مصرف دارو : تا جایی که امکان دارد از نگهداری دارو…

علت زردی نوزاد چیست ؟

question_answer0
علت زردی نوزاد چیست ؟ علت زردی نوزاد چیست ؟ رنگ زرد نوزاد به علت تجمع رنگدانه محلول در چربی…
مراقبت-های-بعد-از-زایمان-طبیعی

مراقبت بعد از زایمان

question_answer0
مراقبت بعد از زایمان تا 24 ساعت پس از زایمان سزارین ممکن است خونریزی در حد قابل توجه و قرمز…

واریکوسل

question_answer0
واریکوسل چیست؟ واریکوسل اتسـاع و پیچ خـوردگی غیـر طبیعی شبکه وریـدی (سیاهرگی) بالای بیضه ها است . واریکوسل شایع ترین…
فهرست