راهنمای تغذیه ای در بیماران قلبی و کاهش چربی خون

تغذیه بیماران قلبی و کاهش چربی

بیماریهای قلبی عروقی در سالهای اخیر از مطرح ترین مشکلات بهداشتی درمانی در جوامع بشری می باشد.
طبق آمارها از هر شش مرد و از هر نه زن بین 64-45 سال یک نفر گرفتار بیماریهای قلبی می باشد .

توصیه های لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی

عوامل متعددی در بروز بیماریهای قلبی عروقی مؤثرند از جمله سن ، سابقه خانوادگی ، بالا بودن کلسترول LDL، بالا بودن فشارخون ، استعمال دخانیات ، دیابت ، چاقی ، عدم فعالیت ، عوامل روانی و استفاده ازرژیم های سرشار از کلسترول و چربی های جامد .
یکی از مؤثرترین راهکارها جهت پیشگیری ، درمان وکنترل بیماریهای قلبی عروقی تغییر در روش زندگی ، استفاده از رژیم صحیح و سعی در ترک عادات غذایی غلط می باشد .
بدین منظور توصیه های زیر را جهت افزایش روند بهبودیتان به کار ببرید .

1 – اگر اضافه وزن دارید حتماً وزن خود را کاهش دهید .
2 – حتماً فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود قرار دهید .

بهترین ورزش پیاده روی به مدت حداقل یک ساعت در روز می باشد .

3 – روش تهیه غذای خود را تغییر دهید.به جای استفاده از غذاهای سرخ کرده غذاها را آبپز – کبابی یا تنوری تهیه کنید .
4 – ازمصرف گوشتهای احشایی مثل دل ، جگر ، قلوه ، مغز ، زبان ، شیردان و کله پاچه پرهیز نمائید .
5 – کره ، مارگارین ، روغن حیوانی ، دنبه ، شیر وماست پرچرب ،پنیرمحلی ، پنیرخامه ای ، پنیرهای چرب ، بستنی ، سس مایونز ،گوشت چرخ کرده پرچرب ، سوسیس ، کالباس ، روغن جامد ، خاویار ، شیرینی جات خامه دار ،کیک و شکلات ، چیپس و غذاهای سرخ شده مصرف نکنید زیرا باعث افزایش کلسترول بدخون  LDL  می گردد . اگر این کلسترول بالا رود به تدریج می تواند باعث تنگ شدن یا گرفتگی عروق ، سکته قلبی یا مغزی شود .

راهنمای تغذیه ای در بیماران قلبی و کاهش چربی خون
6 – از روغن های مایع مانند ذرت ، پنبه دانه ، سویا ، کلزا ، کانولا و زیتون در حد یک تا دو قاشق غذاخوری در روز استفاده شود .
مصرف آجیل ها مانند گردو ( 2 عدد روزانه ) ، بادام زمینی ( 10 عدد روزانه ) مجاز می باشد
7 – مصرف زرده تخم مرغ را به دو عدد در هفته محدود کنید . ولی مصرف سفیده تخم مرغ به دلیل نداشتن کلسترول محدودیتی ندارد .
8 – مصرف گوشت سفید به ویژه ماهی و مرغ به جای گوشت قرمز توصیه شده است البته پوست آن را قبل از طبخ جدا نمایید . مصرف 3 وعده ماهی در هفته توصیه می شود .
در هفته حتماً دو وعده گوشت قرمز بدون چربی ( ترجیحاً گوساله ) به صورت کبابی یا آبپز مصرف کنید زیرا گوشت قرمز از کم خونی ناشی از فقرآهن جلوگیری می کند .
9 – توصیه می شود مصرف فیبر غذایی همراه با مقدارکافی مایعات در رژیم غذایی افزایش یابد .
فیبرها موجب کاهش کلسترول خون ،کمک به هضم غذا ، ایجادسیری ،جلوگیری از پرخوری و تنظیم قندخون می شوند .
منابع غنی فیبرها عبارتند از نانهای سبوس دار مثل سنگک ، بربری و تافتون ، غلات ، حبوبات ، میوه ها ، سبزیها ، سویا
10 – انواع توتها از قبیل توت فرنگی و شاه توت همچنین مرکباتی از قبیل پرتقال و گریپ فروت ، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C و مواد گیاهی هستند که به حفظ خاصیت کشسانی دیواره رگها کمک می کنند .

11 – مصرف هویج خام ( روزی دو عدد ) و سبوس غلات سبب کاهش کلسترول و چربی خون می شود .
12 – از مصرف زیاد فلفل تند ، مواد کافئین دار مثل قهوه ، شکلات و چای غلیظ که ضربان قلب را افزایش می دهند پرهیز کنید .
13 – مصرف چای کمرنگ ، آب انگور قرمز ، پیاز و سیر باعث رقیق شدن خون می شود .
14 – زنجبیل ، زیره ، جعفری از تجمع پلاکت ها جلوگیری و سبب رقیق شدن خون می شود.
15 – استفاده از انواع آبمیوه ها و سبزیها ، حبوبات ، سیر و پیاز ، زردچوبه و سماق به کاهش کلسترول خون کمک می کند .

راهنمای تغذیه ای در بیماران قلبی و کاهش چربی خون
16 – اگر فشارخون بالا دارید مصرف موارد زیر برای شما مفید است :
کدو ، کلم بروکلی ، کلم قمری ، گشنیز ، عدس ، نخود ، خرفه ، لوبیای سبز ، آرد سویای کامل ، جوانه گندم ، گوجه فرنگی ، هلو ، زردآلو ، موز ، خرما خشک ، آلو ، انجیر ، طالبی ، پرتقال ، گردو ، قارچ ، بامیه و کدوحلوایی .
17 – برای جلوگیری از یبوست مصرف شیر سرد یا آب سرد به صورت ناشتا ، کیوی و آلو بخارا توصیه می شود .
18 – از مصرف نوشابه های گازدار و آبمیوه های آماده و کمپوت های کنسرو شده خودداری کنید .

راهنمای تغذیه ای در بیماران قلبی و کاهش چربی خون
19 – از مصرف نمک و غذای کنسرو شده مثل تن ماهی خودداری نمائید .
20 – روزانه 8-6 لیوان آب مصرف کنید .
21 – با حذف وعده های غذا نمی توان وزن خود را کاهش داد ، روزانه 3 وعده غذایی به میزان لازم مصرف نمائید .

اشتراک گذاری این مطلب:

آخرین مقالات

کولونوسکوپ چیست

question_answer0
کولونوسکوپ چیست كولونوسكوپ دستگاهی است كه از يك لوله قابل انعطاف با قطری به اندازه قطر يك انگشت و طول…

موقعیتهای پنجگانه ایمنی دارویی

question_answer0
موقعیت های پنج گانه برای ایمنی دارویی شروع مصرف دارو نام داروچیست وبرای چه موردی مصرف می شود؟ خطرات و…
Safety tips for taking medicine

مصرف کلگزان

question_answer0
مصرف کلگزان کلگزان برای پیشگیری از ایـجـاد لختـه در خـون ووریــدی هــای عمقــی بــدن مصرف می شود . شرایـط نگهـداری…
Safety tips for taking medicine

قرص ریواروکسابان ( زالرتو)

question_answer0
  قرص ریواروکسابان ( زالرتو) Rivaroxaban   داروی ریواروکسابان به نام های تجاری ذیل در بازار موجود می باشد: Axabin …
Safety tips for taking medicine

قرص آپیکسابان

question_answer0
قرص آپیکسابان (نام تجاری Eliquis) Apixaban داروی آپیکسابان به نام های تجاری ذیل در بازار موجود می باشد: Apirax  •…

فیـوژن

question_answer0
فیـوژن فیوژن به معنای حذف فشار از روی اعصاب ستون فقرات می باشد.   مراقبت های بعد از عمل :…

عمل tul چگونه انجام می شود

question_answer0
  رنال کولیک (درد کلیه ) یک درد شدید و ناگهانی در ناحیه پهلو بوده که بیمار را بیقرار می…

تغذیه بعد از عمل سلیو

question_answer0
افرادی که مبتلا به جاقی مفرط درجه 3 می باشند یعنی ورزش و رژیم جوابگوی آنان نمی باشدلازم می شود …
فهرست