داروها، محصولات شوينده و فرآوردههای آرايشي- بهداشتي را دور از دسترس كودكان نگهداري كنيد.
قبل از دور انداختن ظروف حاوي مواد شيميايي و شوينده داخل آن را آبكشي نماييد.
داروها را دور از ديد و دسترس كودكان و در ارتفاع بالا و در كمد مجهز به قفل نگهداری نماييد.
محصولات خانگي خطرناك (مانند لولهبازکن، جوهر نمك، جرمگیر، محلول سفیدکننده و لك بر، مواد شوينده، گاز پاککن، داروها و ديگر مواد شيميايي) را در بسته بندي اصلي آنها و با درب بسته نگهداري نماييد.
از قرار دادن ظروف حاوي مواد شيميايي در كنار مواد غذايي خودداري نماييد.
از قرار دادن مواد شوینده در کمدهای زیر ظرفشویی اجتناب نمایید. خطر مسمومیت در کودکان نوپا و کنجکاو از این طریق بسیار بالا است.
چنانچه در منزل كودكي داريد، از قرار دادن خمیردندان، دهانشوی و يا ديگر فرآوردههای آرايشي و بهداشتي و خوشبوکننده در دسترس كودكان خودداري نماييد.
از نگهداری محصولات خطرناك مثل ضديخ، شیشهپاککن، بنزين، نفت، سموم علفکش، سموم حشرهکش و كودهاي باغباني در کمدهای بدون قفل در پارکینگ و حیاط منزل اجتناب نمایید.
تمامي سموم مورداستفاده در منزل را در ظروف با درب غيرقابل دسترسي كودكان نگهداری نماييد.
برچسب ظروف سموم و مواد دفع آفات را ابتدا كاملاً مطالعه كنيد و سپس دقيقاً مطابق آن عمل نمایید.
مخلوط کردن فرآوردههای سفیدکننده با ترکیبات جرم بر به دلیل ایجاد گاز سمی خفهکننده، مطلقاً ممنوع است.
موادي مانند نفت و بنزين را در ظرف اصلي آنها نگهداری كنيد و از ريختن اين مواد داخل ظروف مربوط به فرآوردههای خوراكي و نوشيدني مانند بطری خالی نوشابه جداً پرهيز كنيد.
از قرار دادن کیفدستی و ساك خريد و همچنين کیسههای نايلوني، در دسترس كودكان پرهيز كنيد. اين وسايل ممكن است سبب خفگي كودكان شوند.
آسيب ناشي از مسموميت میتواند جبرانناپذیر باشد. خانواده خود را محافظت كنيد.
نزدیک به 90% از مسمومیتها در منازل رخ میدهند. خانه خود را نسبت به بروز مسموميت ايمن نماييد.
مسموميت با گاز منو کسید كربن یکی از کشندهترین مسموميت های غيرعمدي در كشور ما است و شيوع آن در فصل سرما بالاتر است.
آیا میدانید شایعترین علت مراجعه مسمومیت به بیمارستانها در اثر مسمومیت خوراکی با دارو است؟
بیشترین مسمومیتهای ارجاع شده به مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم کشور و همچنین بیمارستانها، مسمومیتهای دارویی است.
آیا از خطراتی که کودکان در منزل مادربزرگها با آنها روبرو هستند آگاهید؟ منزل بستگان نزدیک را مانند منزل خود بهمنظور پیشگیری از مسمومیتها، ایمنسازید.
برای پیشگیری از مسمومیت دارویی کودک دلبندتان، از والدین خود بخواهید داروهای مصرفی خود را دور از دسترس کودکان نگهداری نمایند.
در هنگام مراجعه به پزشک و دریافت دارو از داروخانه، والدین سالمند خود را همراهی نمایید تا از صحت نحوه مصرف دارو مطمئن شوید.
در دوران سالمندی به دلیل تغییرات ساختار در اندامهای داخلی مانند کبد، کلیه، میزان مایعات، عضلات و چربی بدن، تغییراتی در جذب و دفع داروها حادث خواهد شد و بیاعتنایی به مصرف دقیق داروها میتواند منجر به مسمومیت شود.
در برخی از سالمندان کاهش قدرت بینایی، شنوایی و فراموشی، میتواند منجر به بروز اشتباهاتی در ضمن مصرف داروها و درنتیجه بروز مسمومیت دارویی گردد.
پزشکان و داروسازان در برخورد با بیماران سالمند باید از تفهیم نحوه مصرف دارو در ایشان اطمینان حاصل نمایند.
بسیاری از سالمندان ناچار به مصرف داروهای متعددی در طول روز میباشند. استفاده از جعبههای تقسیم داروها میتواند کمک شایانی به پیشگیری از مسمومیت و مصرف داروی تکراری در ایشان میگردد.
چنانچه والدین سالمند شما مجبور به مصرف دارو میباشند، بهصورت دورهای نحوه مصرف داروهای ایشان را کنترل نمایید تا از بروز مسمومیت دارویی پیشگیری شود.
سالمندان محترم باید در مراجعه به پزشک، نام داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشند تا از تجویز مجدد داروها و مصرف همزمان آنها و یا بروز تداخلات خطرناک دارویی پیشگیری شود.
مصرف خودسرانه داروها در سالمندان نسبت به دیگر افراد جامعه خطرناکتر است.