نه به فست فود

سالمترین وعده های غذایی آنهایی هستند که در خانه تهیه می کنیم.اما متاسفانه امروزه خوردن فست‌ فودها و خرید غذاهای بیرون‌بر به بخشی از عادت غذایی ما تبدیل شده است.مصرف مداوم این غذاها مضرات بسیاری برای سلامت جسمی، روانی و حتی مغز ما دارد.فست فود حاوی مواد نگهدارنده، مواد افزودنی و رنگ هستند که به  هیچ عنوان برای بدن مفید نمی باشند.

مضرات مصرف فست فود

تاثیر بر حافظه

مصرف غذاهای چرب و فست فودها باعث افزایش تولید انسولین در پانکراس شده و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. در صورتی که مقاومت به انسولین در بدن رخ دهد، توانایی ذخیره اطلاعات در مغز کاهش یافته و به تدریج زمینه ابتلا به آلزایمر بوجود می آید. همچنین چربی موجود در فست فودها بیشتر از نوع چربی های ترانس و اشباع شده ناسالم است که فاقد اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد. افرادی که با کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ مواجه هستند بیشتر در معرض اختلالات یادگیری قرار می گیرند.

نه به فست فودکاهش توانایی کنترل اشتها

میزان سدیم بالای موجود در فست فودها، بدن را کم آب نموده که باعث بروز نشانه های مشابه گرسنگی شده و شما را مجبور به دوباره غذا خوردن می نماید. کربوهیدرات ها نقش مهمی در تثبیت میزان قند خون در بدن دارند و با توجه به اینکه این نوع غذاها کربوهیدرات های ساده و فیبر پایینی دارند، با کاهش سطح قند خون باعث عدم توانایی در کنترل اشتها می شوند.

افزایش وزن و چاقی

هنگامی که شما توانایی کنترل اشتهای خود را از دست بدهید، به احتمال زیاد دچار افزایش وزن می شوید. در ابتدا چند کیلو افزایش وزن زیاد به نظر نمیرسد مخصوصا اگر خود را متقاعد نمایید که با ورزش و یا چند هفته دویدن می توانم این افزایش وزن را جبران نمایم! اما آیا میدانید چه اتفاقی می افتد هنگامی که یک رژیم غذایی ناسالم و غلط بدون انجام هیچ گونه فعالیت ورزشی ادامه پیدا کند؟ فقط با نگاه کردن به ارزش تغذیه ای فست فودها، می توانیم ببینیم که خود را در معرض مقدار زیادی قند، چربی های اشباع شده و کربوهیدرات های ساده قرار داده ایم و این می تواند دلیل عمده چاقی در دنیا باشد.

نه به فست فودافسردگی

مصرف فست فود باعث برهم‌زدن واکنش‌های شیمیایی مغز به‌ویژه میزان کورتیزول (هورمون استرس) می گردد.بالعکس با ایجاد افسردگی در اثر مصرف فست فود، تمایل به مصرف بیشتر آنها افزایش می یابد.در واقع بین کاهش مقدار هورمون سروتونین (هورمون ضد افسردگی) در بدن و علاقه به خوردن کربوهیدرات ها ارتباط مستقیمی وجود دارد و از مشخصه های کاهش این هورمون، بروز افسردگی و عدم تمرکز فکری می باشد.

مشکلات تنفسی

افزایش وزن ناشی از مصرف فست فودها، خطر ابتلا به آسم و تنگی نفس را افزایش می دهد.تحقیقات نشان میدهد کودکانی که سه بار در هفته و یا بیشتر فست فود می خورند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند.

نه به فست فود
ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

از دیگر مضرات خوردن فست فودها این است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهند. مصرف زیاد این غذاها سبب می‌شود تا ذائقه افراد به شوری عادت کند و در دیگر وعده‌های غذایی خود نیز نمک بیشتری مصرف کنند. زیاده روی در مصرف نمک، فشار خون افراد را افزایش می‌دهد و در نتیجه زمینه ابتلا به امراض قلبی عروقی را فراهم می‌کند.همینطور چربی های اشیاع موجود در این نوع غذاها باعث انسداد عروق و افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی می شود.

ابتلا به بیماری های گوارشی

به دلیل اینکه در تهیه فست فودها، از نمک و ادویه‌های متنوعی استفاده می شود زیاده روی در مصرف این نوع از غذاها باعث ابتلا به بیماری‌های گوارشی می گردد و در مبتلایان به این امراض، اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. سوء هاضمه، نفخ معده، رفلاکس معده، سرطان معده و روده بزرگ از رایج‌ترین این بیماری‌ها محسوب می‌شود.

نه به فست فود

غذای سالم، سلامتی و شادی را به بدن شما هدیه می دهد.این در حالی است که غذای آماده و فست فودها صرفا سیرکننده بوده و نه تنها سودی به بدن ما نمی رساند بلکه باعث آسیب به سلول ها و بافت های آن می شود.

  • تا حد امکان غذا را در منزل تهیه و میل کنید.
  • در تهیه غذا از روغن های گیاهی مثل روغن زیتون و کنجد استفاده کنید.
  • به همراه غذاهای حاوی نشاسته مثل نان و برنج، سبزیجات مصرف کنید. زیرا باعث جذب آهسته قند می شود و قند خون شما را دچار نوسان نمی کند.
  • در صورت تمایل و اصرار کودک به خوردن غذاهای آماده، سعی کنید همبرگر و سوسیس خانگی تهیه و برای کودک سرو کنید.
  • به جای نوشابه های پرکالری با قند زیاد، در کنار غذا از دوغ های کم چرب استفاده کنید.
  • در تهیه غذای خود، به میزان نمک مصرفی دقت کنید.به طوری که هر فرد در نهایت مجاز به مصرف 2 قاشق چایخوری نمک در طی روز می باشد.

اشتراک گذاری این مطلب:

آخرین مقالات

پیام های تغذیه

پیام های تغذیه جهت مشاهده متن آموزشی کلیک نمائید

سرطان سینه شایع

سرطان سینه شایع‌ ترین نوع سرطان در بین زنان است و سالیانه بر زندگی ۲٫۱ میلیون زن در جهان تأثیر…

مراقبت دوران نوزادی

question_answer0
مراقبت دوران نوزادی تغذیه با شیر مادر ، در سلامت حال و آینده مادر و کودک اثرات بسیار مهمی دارد…
فهرست