ماکرویو کبدی و ریوی
این یک روش درمانی کم تهاجمی برای تومورها است که تحت هدایـت سونـوگرافی، سـی تـی اسکـن و به کمک سوزن ماکرویو انجام میشود.
در این روش با استفاده از امواج ماکرویو ایجاد شده در ضایعه تومورال حرارت تولید میشود و باعث تخریب و از بین رفتن سلـولهای تـومـورال در اطـراف سـوزن ماکرویـو میشود.
ماکرویو در چه مواردی انجام می شود ؟
این روش برای درمان و یا کاهش حجم ضایعات تومورال کبد و ریه استفاده میشود. این تومورها میتواند سرطان اولیه کبد (کارسینوم هپاتوسلولار) و یا متاستازهای کبد با منشا روده و یا برست و یا نواحی دیگر (متاستاز) و تومورهای اولیه و متاستاتیک ریه باشد.
ماکرویو برای چه کسانی مفیدتر است ؟
در بیمارانی که به دلیل شرایط عمومی یا محل وجود تومور کاندید مناسب برای عمل جراحی نباشند و یا بیمارانی که به شیمی درمانی پاسخ نداده باشند و یا پس از جراحی و خروج تومور در آنها مجدداً عود کرده باشد همچنین این روش به صورت ترکیبی به همراه TACE جهت اثر بخشی بهتر استفاده میشود.
روش انجام :
این کار تحت هدایت سونوگرافی و یاCT اسکن توسط اینترونشنال رادیولوژیست انجام میشود. بدین صورت که ابتدا محل ورود سوزن توسط لیدوکائین تا سطح کبد یا ریه بیحس میشود سپس به کمک هدایت سونوگرافی و یا سی تی اسکن سوزن ماکرویو در وسط ضایعه تومورال قرار گرفته سپس بیمار ترجیحاً سدیشن عمیق گرفته و ablation ضایعه شروع میشود.
بدین صورت که پس از عبور جریان الکترومغناطیس در محدوده امواج ماکرویو از طریق الکترود حرارت در اطراف الکترود ایجاد میشود که باعث تخریب سلولهای سرطانی شده همچنین حرارت ناشی از انجام ماکرویو، سبب بسته شدن عروق کوچک اطراف تومور و کاهش خطر خونریزی میگردد و نهایتاً تومور از بین میرود. همچنین در این روش نیاز به بخیه وجود ندارد.
عوارض بعد از عمل :
عوارض عمدهای در این روش وجود ندارد ولیکن درد پس از عمل که به وسیلهی داروهای تزریقی و خوراکی قابل کنترل است. در بعضی افراد ایجاد میشود با احتمال کمتر عفونت و خونریزی جز عوارض این روش میباشدکه ممکن است ایجاد شود.
چه مطالبی را لازم است با پزشک خوددر میان بگذارید؟
وجود بیماریهای انعقادی و سابقهی مصرف داروهای ضد انعقادی مانند وارفارین و یا آسپرین و یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی همچنین در صورت وجود بیماریهای عفونی و سرماخوردگی باید پزشک خود را در جریان بگذاریم.