تغذیه بعد از عمل سلیو

افرادی که مبتلا به جاقی مفرط درجه 3 می باشند یعنی ورزش و رژیم جوابگوی آنان نمی باشدلازم می شود  اقدام به جراحی های لاغری اعم از بای پس معده و یا اسلیو معده نمایند در طی این عمل به علت آن که حجم معده به صورت ناگهانی کاهش یافته و توانایی غذا خوردن فرد نیز تا حدود زیادی کاهش می یابد ،کاهش وزن رخ می دهد .

هفته اول پس از عمل جراحی اسلیو معده

در طی هفته اول پس از عمل جراحی اسلیو معده تمامی غذاهای جامد اعم از گوشت، برنج، سبزیجات نوشیدنی های شیرین و دارای شکر صنعتی و نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و نسکافه ممنوع می باشد در هفته اول پس از عمل جراحی اسلیو معده بیمار می تواند مایعات بسیار رقیق تا هر چه مقدار که می خواهد میل نماید مانند: آب گوشت، چای سبز و یا آب میوه طبیعی رقیق شده با آب. در طی هفته اول که بیمار به تازگی می خواهد آب بخورد باید در ابتدای امر آب را به صورت جرعه ای بنوشد یعنی یک لیوان را سریعا سر نکشد و طی یک ساعت تمام کند. زیرا به صورت یکباره نوشیدن آب چون معده آمادگی لازم را پیدا نکرده با شرایط جدید کنار بیاید ممکن است حالت تهوع در بیمار ایجاد نماید

هفته دوم پس از عمل اسلیو معده:

در هفته دوم پس از انجام همچنان خوردن غذاهای جامد و حتی پوره شده و له شده ممنوع می باشد از خوردن ماست های پرچرب، آب میوه های پاکتی ناسالم و نوشیدنی های شکر دار و کافئین دار اجتناب شود

پس از گذشت یک هفته از خوردن غذاهای بسیار روان معده آمادگی هضم نوشیدنی ها و  غذاهای مغذی و انرژی زا را پیدا می کند این نوشیدنی ها و غذا ها می تواند شامل شیر کم چرب، آب میوه های طبیعی  و ماست و دوغ و یا حتی انواع سوپ های با قطعات گوشتکوچکتر  از نیم سانت  می باشد

هفته سوم پس از عمل جراحی اسلیو معده:

در این هفته برنامه غذایی بیمار تا حدودی متغیر می شود. اما همچنان استفاده از غذاهای جامد، لبنیات پرچرب ، نوشیدنی های شیرین و پر شکر و همچنین نوشیدنی های حاوی کافئین ممنوع می باشد و به طور دقیق تر می توان گفت که چربی و شکر جزء مواردی هستند که بیمار می بایست برای همیشه از لیست برنامه غذایی خود حذف نماید و یا مصرف آن را تا حد زیادی کاهش دهد

برنامه غذایی که بیمار باید در طی این دو هفته رعایت نماید دقیقا همانند هستند در هفته سوم و چهارم معده ی بیمار می تواند غذاهای له شده و پوره شده را به راحتی هضم نماید پس از انجام عمل و در هفته سوم بعد از عمل جراحی اسلیو معده زمانی که بیمار توانایی خوردن غذاهای پوره ای و له شده را پیدا کرد باید به آرامی غذا خورده شود و خیلی زیاد جویده شود.

برخی از غذاهای نرم و له شده که بیمار می تواند در این دو هفته بخورد شامل: انواع سبزیجات و میوه های پخته و له شده، ماست یونانی و یا ماست های دیگر کم چرب، انواع املت سبزیجات و می باشد.

هفته چهارم پس از عمل جراحی اسلیو معده

از این هفته به بعد بیمار طبق نظر جراح مربوطه خود و همچنین مقدار گنجایش معده و سازگاری معده با غذاهای متنوع به مرور می تواند غذاهای بیشتری را به برنامه غذایی خود اضافه نماید.

هفته پنجم و ششم پس از عمل جراحی اسلیو معده

پس از گذشت چند هفته بیمار می تواند انواع غذاهای نرم مانند انواع سالاد سبزیجات، غذای سفره را بخورد و معده آن ها را به راحتی هضم نماید.

هفته هفتم پس از عمل جراحی اسلیو معده

از هفته هفتم تغذیه بیمار به حالت عادی خود بازگشته و می تواند با پیشنهاد تیم پزشکی هر چه که را دوست دارد با حجم کمتر از گذشته و به اندازه مناسب میل نماید و دچار هیچگونه ناراحتی و دردی نشود پس از هفته ششم از رژیم میان وعده های سالم و سبک مانند میوه و سبزیجات دانه های خوراکی با موافقت پزشک و آمادگی کافی معده می تواند در برنامه غذایی گنجانده شود.

در رابطه با تغذیه بیمار پس از عمل جراحی اسلیو معده چه نکاتی باید مورد توجه قرار بگیرد؟

بیمار باید سعی نماید بعد از عمل در همان هفته ی اول مایعاتی را مصرف نماید که روزانه حدود 120-60 گرم پروتئین بدن بیمار را تامین نماید. منظور از مایعات حاوی پروتئین آب گوشت ها می باشد

بیمار باید وعده های غذایی خود را به بخش های بیشتری تقسیم نماید و در هر وعده مقدار غذای کمی در حد 2 الی 3 قاشق میل نماید.

پس از عمل جراحی اسلیو معده بیمار تا6 ماه اول از کشیدن سیگار و قلیان خودداری نماید زیرا ممکن است در هضم مواد غذایی توسط معده اختلال به وجود آورد و باعث حالت تهوع و استفراغ شود و یا مشکلات گوارشی مانند خونریزی ایجاد نمایددر طی 6 ماه اول پس از عمل جراحی اسلیو معده بیمار می بایست از مصرف نوشیدنی های الکل دار به شدت خودداری نماید.

زمانی که بیمار توانایی خوردن را به دست آورد باید غذاها را نوبتی به برنامه تغذیه اش اضافه نماید تا در صورتی که غذایی با معده نساخت و باعث ریفلاکس معده و سوزش معده شد آن غذا به کلی کنار گذاشته شود و از برنامه غذایی حذف شود.

بیمار باید سعی کند که خود را با شرایط جدید فیزیک بدنی و سیستم بدنی جدیدش تطبیق دهد و یاد بگیرد در زمان هایی که احساس سیری کرد دست از خوردن بکشد حتی اگر در هنگام خوردن قاشق سوم بود زیرا خوردن غذا بیش از حجم معده پس از عمل موجب می شود معده متسع شود غذا به کلی از معده برگردد و همچنین درد در ناحیه معده احساس شود مصرف روزانه حدود 12-10 لیوان آب به کاهش وزن و رسیدن به وزن دلخواه به بیمار کمک می کند و همچنین از یبوست بعد از عمل که معمولا برای بیماران رخ می دهد جلوگیری می کند..

پس از عمل اسلیو معده و بعد از خوردن غذا علت سوزش معده، حالت تهوع و دل درد چه می باشد؟.

انواع ناراحتی های معده پس از عمل اسلیو معده می تواند به خاطر دلایلی مانند: خوب جویده نشدن غذا و سریع خوردن غذا، و یا بیش از حد غذا خوردن و رعایت نکردن دقیق رژیم غذایی مربوط به پس از عمل اسلیو معده رخ می دهد.

برای جلوگیری از سوزش معده دل درد و حالت تهوع پس از خوردن غذا چه راهکار هایی وجود دارد؟.

به دلیل اینکه پس از عمل اسلیو معده قدرت هضم معده کاهش یافته در ماه های اول پس از عمل بیمار باید به نحوه صحیح خوردن خود توجه نماید و سعی کند که هر لقمه را به خوبی بجود و از قورت دادن سریع لقمه خودداری نمایدبیمار می بایست در صورت رخ دادن هریک از موارد ذکر شده در بالا تایم غذا خوردن خود را به بیش از حد معمول افزایش دهدو به طور میانگین هر وعده غذایی را در حدود 20 الی 30 دقیقه افزایش دهد. بیمار باید رژیم غذایی را به دقت اجرا نماید و تا پس از هفته ششم حتی به منظور چشیدن غذا های جامد نخورد مگر با رضایت و هماهنگی پزشک

چرا پس از عمل اسلیو معده از ادویه ها باید کمتر استفاده شوند؟

زیرا  پس از عمل معده دچار کاهش حجم  شده تاحدی  و قابلیت میکس کردن مواد غذایی را از دست داده است بنابراین در همچین شرایطی معده بیشتر از قبل مستعد آسیب می باشد..

چرا بیمار پس از انجام عمل جراحی اسلیو معده نباید قهوه و نسکافه مصرف نماید؟.

قهوه و سایر مواد کافئین دار با ایجاد تحریک جدار داخلی معده سبب تشدید ریفلاکس یا درد شود..

به چه علت پزشکان پس از عمل اسلیو معده بیمار را از خوردن نوشیدنی های گازدار منع می کنند؟

.قند موجود در نوشابه باعث ایجاد تغییر در متابولیسم بدن شده و اجازه نمی دهد بدن به راحتی چربی بسوزاند و به وزن ایده آل برسد. نوشابه های گازدار نیز همانند ترشی هاسبب تشدید ریفلاکس می شود..

پس از عمل جراحی اسلیو معده بدن بیمار دچار کمبود چه نوع ویتامین ها و مواد معدنی می شود؟

ویتامین D، پروتئین، کلسیم، آهن و روی که عمده ترین عوارض کمبود این ویتامین ها و مواد مغذی ریزش مو می باشد که پزشکان پس از عمل جراحی لاغری سعی در رفع کمبود این ویتامین ها با قرص، آمپول و موادغذایی دارند در هفته های اول که بیماران هنوز به طور کامل توانایی خوردن خود را به دست نیاورده اند لازم است حتما از قرص های مکمل استفاده نمایند اما پس از گذشت 6 ماه  اول بیمار می تواند این ویتامین ها را با استفاده از یک برنامه غذایی اصولی که توسط پزشک ارائه می شود به دست آورد..

خوردنی هایی که سرشار از آهن می باشند شامل: سبزیجات پهن برگ مانند اسفناج، گوشت قرمز (گوشت گوساله و گوسفند)، تخم مرغ (خصوصا زرده ی آن)، حبوبات (نخودو لوبیا) و غذاهای دریایی مانند میگو و ماهی می باشد

کلسیم مورد نیاز بیمار پس از عمل اسلیو معده از طریق چه مواد غذایی به دست می آید؟

. یک فنجان شیر بدون چربی حاوی 306 میلی گرم کلسیم است که تقریبا 31 درصد نیاز روزانه بدن را تأمین می نمایدلبنیات مثل کشک ودوغ و ماست منبعمفیدی برای تامین کلسیم والبته پروتئین هستند ..

.پس از انجام عمل جراحی اسلیو معده پروتئین مورد نیاز بدن بیمار از از چه طریقی به دست می آید؟.

برای تامین این ماه غذایی از آب گوشت و مرغ مخصوصا سینه مرغ هم میتوان استفاده کرد.نصف یک سینه مرغ 28گرم پروتئین دارد و برای این دوره از درمان بسیار مفید است .شیر ماده ی غذایی یگری است که می تواند در تامین پروتئین روزانه کمک زیادی به شما بکند.استفاده از غذاهای دریایی هم مورد دیگری است که در تغذیه پس از عمل جراحی اسلیو برای شما مفید است .کشک ،ماست ودوغ از منابع اصلی پروتئین می باشد .

.

 

اشتراک گذاری این مطلب:

آخرین مقالات

پیام های تغذیه

پیام های تغذیه جهت مشاهده متن آموزشی کلیک نمائید

سرطان سینه شایع

سرطان سینه شایع‌ ترین نوع سرطان در بین زنان است و سالیانه بر زندگی ۲٫۱ میلیون زن در جهان تأثیر…

مراقبت دوران نوزادی

question_answer0
مراقبت دوران نوزادی تغذیه با شیر مادر ، در سلامت حال و آینده مادر و کودک اثرات بسیار مهمی دارد…
فهرست