۱۲ آذر روز جهانی معلولین

سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذر از سال ۱۹۹۲ و از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین اعلام شده است. بیش از پانصد میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند.

منشور سازمان ملل روز معلولان را برخاسته از نیازهای افرادی می داند که به رغم محدودیت‌های حسی و حرکتی باید مانند دیگران از امکانات رفاهی و اجتماعی برخوردار شوند؛ طبق این منشور معلولین نیز صرف نظر ازعلت، کیفیت، و حدت نقص و ناتوانی‌شان، دارای همان حقوق اساسی هستند که سایر هموطنان هم سن‌شان از آن‌ها برخوردارند. حق برخورداری از یک زندگی دلپذیر وحتی المقدور عادی، در راس این حقوق قراردارد، حق بهره مندی از خدمات آموزش و پرورش، بهداشت، مسکن، اشتغال، امکانات تفریحی، حقوق مدنی، سیاسی و حفظ حیثیت انسانی معلولین، حق ذاتی آن‌هاست.

روز جهانی معلولین چه روزی است؟

روز جهانی معلولین سوم دسامبر هر سال برابر با ۱۲ آذر ماه است.

 هدف از نامگذاری روز جهانی معلولین چیست؟

هدف از نام‌گذاری سوم دسامبر با عنوان روز جهانی معلولین افزایش آگاهی عمومی، درک و پذیرش افراد دارای معلولیت و تجلیل از دستاوردها و مشارکت‌های آن‌ها است

شعار روز جهانی معلولین چیست؟

هر سال سازمان ملل موضوعی را برای مضمون روز جهانی معلولین اعلام می کند. اعلام شعار و موضوع سالانه می‌تواند یک تمرکز اساسی در مورد چگونگی تلاش جامعه برای از بین بردن موانع جسمی، تکنولوژیکی و نگرشی برای افراد معلول در فراهم کند، در سال ۱۹۹۹ از سوی سازمان ملل شعاری با مضمون “امکان دسترسی برای همه در هزاره جدید” برگزیده شد.

معلول کیست؟

کم توان یا معلول به کسی گفته می‌شود که به علت نقص جسمی یا ذهنی (چه مادرزاد وچه غیر آن) اختلال مستمر و قابل توجهی در سلامت و کارآمدی عمومی وی ایجاد شده و تا حدی یا به کلی ازتامین ضرورت‌های زندگی عادی فردی یا اجتماعی ناتوان است.

 انواع معلولیت‌

معلولیت‌ها بر حسب امکانات بازتوانی و ترمیمی و نتایج اجتماعی در چهار گروه عمده طبقه‌بندی می شوند و هر کدام از این گروه ها شامل معلولیت‌های متعدد و متنوع می باشند:

معلولیت‌های حواسی که شامل معلولیت های بینایی و شنوایی هستند.
معلولیت‌های احشایی که شامل معلولیت های قلبی عروقی تنفسی کلیوی و… می باشند.
معلولیت‌های حرکتی که شامل انواع معلولیت های دستگاه حرکتی و اعصاب است.
معلولیت‌های روانی

 چگونه به معلولین کمک کنیم؟

به فرد و نیازهایش توجه کنید: باید به آنها توجه داشته باشید تا متوجه شوید که آیا از نظر جسمی و یا احساسی احتیاج به کمک دارند؟ با توجه به سن، نوع معلولیت و میزان دریافت مراقبت از طرف دیگران، میزان کمک شما نیز متفاوت خواهد بود.

ارائه کمک‌هایی مبتنی بر نیاز شخص: ارائه کمک بستگی به نوع معلولیت شخص دارد. کمک شما می تواند بصورت فیزیکی و یا احساسی باشد، نباید در کمک کردن اصرار کنید و اگر می گویند کاری را خودشان می‌توانند انجام دهند بگذارید انجام دهند.

پاسخ به درخواست کمک فرد و پشتیبانی مناسب: اگر فرد از شما کمکی خواست مودب و مهربان باشید وهنگام کمک کردن و صحبت با وی باید خوشحال و مشتاق به نظر برسید. در جواب درخواست آنها هچیزی نگویید که باعث شود آن‌ها احساس بدی نسبت به معلولیتشان داشته باشند.

هر گونه تجهیزات خاصی را که ممکن است احتیاج داشته باشند فراهم کنید: برای فراهم کردن تجهیزات خاصی که آنها نیاز دارند تلاش کنید. برای کمک های مالی می توانید از بیمه خدمات درمانی و یا انجمن های خیریه استفاده کنید.

اثبات (نشان دادن) عشق و علاقه: یکی از کارهایی که هنگام کمک به فرد معلول باید انجام دهید اثبات علاقه‌تان به وی است. معلولیت او را بپذیرید و به او به عنوان شخصی با نیازها و چالش‌های خاص بنگرید.

دورهمی‌های خانوادگیتان را متفکرانه برنامه ریزی کنید: هر برنامه‌ای داشتید باید معلولیت شخص را در نظر بگیرید.، مثلا اگر شخص کم‌توان جسمی است فعالیتی را انتخاب کنید که حرکت زیادی لازم نداشته باشد.

صبر و شکیبایی خود را افزایش دهید: صبر برای کسانی که با افراد معلول سروکار دارند یک ضرورت مهم است. چون بعضی از افراد معلول (مثل همه‌ی افراد دیگر) ممکن است معنای پشتیبانی شما را درک نکنند.

از فرد معلول راجع به نیازهایش سوال کنید: از فرد بپرسید به چه چیزی احتیاج دارد. گاهی ممکن است فرد برای درخواست کمک خجالت بکشد و یا اصلا نداند درخواستش را چگونه بیان کند. به فرد اطمینان دهید و بگویید: هر وقت به کمک احتیاج داشتید روی من حساب کنید.

اشتراک گذاری این مطلب:

آخرین مقالات

کولونوسکوپ چیست

question_answer0
کولونوسکوپ چیست كولونوسكوپ دستگاهی است كه از يك لوله قابل انعطاف با قطری به اندازه قطر يك انگشت و طول…

موقعیتهای پنجگانه ایمنی دارویی

question_answer0
موقعیت های پنج گانه برای ایمنی دارویی شروع مصرف دارو نام داروچیست وبرای چه موردی مصرف می شود؟ خطرات و…
Safety tips for taking medicine

مصرف کلگزان

question_answer0
مصرف کلگزان کلگزان برای پیشگیری از ایـجـاد لختـه در خـون ووریــدی هــای عمقــی بــدن مصرف می شود . شرایـط نگهـداری…
Safety tips for taking medicine

قرص ریواروکسابان ( زالرتو)

question_answer0
  قرص ریواروکسابان ( زالرتو) Rivaroxaban   داروی ریواروکسابان به نام های تجاری ذیل در بازار موجود می باشد: Axabin …
Safety tips for taking medicine

قرص آپیکسابان

question_answer0
قرص آپیکسابان (نام تجاری Eliquis) Apixaban داروی آپیکسابان به نام های تجاری ذیل در بازار موجود می باشد: Apirax  •…

فیـوژن

question_answer0
فیـوژن فیوژن به معنای حذف فشار از روی اعصاب ستون فقرات می باشد.   مراقبت های بعد از عمل :…

عمل tul چگونه انجام می شود

question_answer0
  رنال کولیک (درد کلیه ) یک درد شدید و ناگهانی در ناحیه پهلو بوده که بیمار را بیقرار می…

تغذیه بعد از عمل سلیو

question_answer0
افرادی که مبتلا به جاقی مفرط درجه 3 می باشند یعنی ورزش و رژیم جوابگوی آنان نمی باشدلازم می شود …
فهرست