گرامیداشت روز جهانی قلب در بیمارستان تخصصی خانواده

امسال هپاتیت را ج بیشتر بدانید! جمعه 07 آذر 1399

ترس، ن بیشتر بدانید! جمعه 07 آذر 1399

تا چند ماه گذشته، بیشتر بدانید! جمعه 07 آذر 1399

به مناسبت اول اکتبر، 7 مهرماه مصادف با روز جهانی قلب مراسمی در فضای باز بیمارستان خانواده با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی برگزار گردید

در این مراسم که به همت واحد های ارتقای سلامت، آموزش کارکنان و آموزش به بیمار بیمارستان خانواده برگزار گردید، فشار خون مراجعین با رده سنی بالای 55 سال کنترل و مشاوره های لازم در این خصوص ارایه گردید.همچنین در این مراسم بسته های آموزشی و بهداشتی به مراجعین اهدا گردید.

در سالهای اخیر آمار مرگ و میر بیماران قلبی و عروقی در دنیا افزایش چشمگیری داشته است. به گزارش فدراسیون جهانی قلب، سالانه هفده میلیون نفر در دنیا، بخاطر عارضه های قلبی جان خود را از دست می دهند. این مساله اهمیت اطلاع رسانی در خصوص راه های پیشگیری از بروز عوارض قلبی را بیش از پیش نمایان میکند. بیماری های قلبی و عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر در ایران به شمار می روند. نزدیک به چهل درصد علل فوت جوانان در ایران، بیماری های قلبی شناخته شده اند.

به منظور برنامه‌ریزی برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی، اطلاع رسانی مناسب به افراد جامعه و مبارزه همه جانبه با عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی، دولت‌ها و مردم به فکر مقابله با این بیماری‌ها افتادند. از جمله نهادهای مردمی مانند فدراسیون بین‌المللی قلب‌شناسی و انجمن بین‌المللی قلب‌شناسان، در سال 1978 میلادی تاسیس گردید که مسوولیت آن پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی عروقی بود.
با ادغام این دو انجمن با یکدیگر و تغییر نام آنها رسما از سال 1998 ، فدراسیون جهانی قلب تشکیل شد. فدراسیون جهانی قلب با این نگرش که تمام کشورهای عضو این فدراسیون می‌توانند به ریشه‌کنی همه‌گیری جهانی بیماری‌های قلبی عروقی کمک کنند، با همکاری سازمان بهداشت جهانی بیست و نهم ماه سپتامبر هر سال را به عنوان روز جهانی قلب تعیین کرد و هرساله با شعاری متفاوت این روز گرامی داشته می‌شود.

توصیه های لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی

سیگار کشیدن و یا استفاده از هر گونه تنباکو یکی از مهمترین عوامل خطر برای بیماری های قلبی است. مواد. سیگار کشیدن فشار خون شما را افزایش می دهد و خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد.

ورزش کردن برای حدود 30 دقیقه در روزهای هفته

ورزش منظم در طول هفته یکی از راه های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی است. ورزش دارای مزایای زیادی است از جمله تقویت قلب و بهبود گردش خون. فعالیت بدنی می تواند به شما کمک کند تا وزن خود را کنترل کرده و شانس خود را برای ایجاد شرایط دیگری که ممکن است بر روی قلب شما قرار گیرد، مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت، کاهش دهد.

یک رژیم غذایی سالم بخورید

داشتن یک رژیم غذایی سالم از جمله موارد اصلی پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی است. یک رژیم سالم برای محدود کردن چربی اشباع شده، مواد غذایی با سدیم بالا و قند برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مفید است. یک رژیم غذایی سالم شامل موارد زیر است:

• خوردن مقدار زیادی میوه تازه، سبزیجات و غلات کامل

• اجتناب از نمک و قندهای زیاد در رژیم غذایی

• محدود کردن چربی های می خورید نیز مهم است. سعی کنید از مصرف چربی اشباع شده و چربی ترانس جلوگیری کنید

• خوردن ماهی در چند وعده غذایی در هفته

فشار خون خود را کنترل کنید

داشتن فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی برای بیماری های قلبی از جمله سکته قلبی است.

سطح کلسترول و تری گلیسرید خود را تحت کنترل نگه دارید

سطح بالایی از کلسترول و تری گلیسیرید می تواند شریان های شما را مسدود کرده و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری و حمله قلبی را افزایش دهد

اجتناب از مصرف الکل

مصرف الکل بیش از حد می تواند فشار خون شما را افزایش دهد. همچنین کالری اضافی را وارد بدن می کند که ممکن است باعث افزایش وزن شود.

مدیریت استرس

استرس به دلایل مختلف به بیماری قلبی مرتبط است. استرس می تواند فشار خون شما را افزایش دهدهمچنین، بعضی از روش های معمول برای مقابله با استرس، مانند پرخوری، نوشیدن الکل سنگین و سیگار کشیدن، برای قلب شما بد است و باعث از کار افتادگی قلب شما می گردد

مدیریت دیابت

داشتن دیابت خطر ابتلا به بیماری قلبی دیابتی را دو برابر می کند. دلیل این است که در طول زمان، قند خون بالا از دیابت می تواند به رگ های خونی و عصب هایی که قلب و عروق خونی شما را کنترل می کند، آسیب برساند

حفظ وزن متعادل

داشتن اضافه وزن یا چاقی بیش از حد می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

داشتن خواب کافی

اگر خواب کافی نداشته باشید، خطر ابتلا به فشار خون بالا، چاقی و دیابت در شما افزایش می یابد. این سه مورد می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد. اکثر بزرگسالان نیاز به 7 تا 9 ساعت خواب در شب دارند.

مصرف منظم دارو ها

مصرف داروها نقش اساسی در درمان بیماری های قلبی دارند. اگر شما مبتلا به بیماری های قلبی هستید و دکتر برایتان دارو تجویز کرده، برای پیشگیری حتما طبق دستور عمل پزشک دارو هایتان را مصرف کنید و از قطع کردن خود سرانه آنها بپرهیزید.